Serveringstrycket som trycker öl ur faten vid servering skapas av den handdrivna pumpen. Öl som serveras på detta sätt bör konsumeras inom några timmar då luften som pumpas in i faten förstör smaken på ölet på ca 8-12 timmar.
Ett klassiskt misstag när du använder en partypump är att man först pumpar upp trycket och sedan öppnar kranen. Detta resulterar allt som oftast i en öl som skummar väldigt mycket vid servering. Följ dessa enkla steg för bästa resultat.
- Anslut fatkopplingen.
- Öppna kranen tills allt tryck försvunnit.
- Öppna kranen och börja pumpa tills den önskade flödeshastigheten nås.
- Pumpa alltid med kranen öppen och bara för att bibehålla flödeshastigheten.
- Upprepa steg # 3 tills fatet är tomt.
Tänk på att varm öl skummar mycket så förvara fatet i is eller kylande miljö och utsätt det inte för direkt solljus. Fatet bör kylas i 24 timmar innan servering för att säkerställa att det håller rätt temperatur.
Observera att pumpens anslutningar har dimensionen 5/8", kontrollera din fatkopplings dimensioner innan köp för att vara säker på att det passar.